Українські силовики зачистили Свердловський район Луганщини

Українські прикордонники та бійці Збройних сил України зачистили від терористів Свердловський район Луганської області

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.

За даними відомства, протягом 16-17 червня обстановка в прикордонних районах Луганської та Донецької областей тривали бойові дії для відновлення охорони державного кордону і знищення бойовиків.

"16 червня неподалік населеного пункту Бірюкове Луганської області угруповання прикордонників вступило в бойове зіткнення із терористами, які слідували в напрямку міста Свердловськ. У результаті збройного протистояння терористи відступили. Прикордонники втрат не зазнали. Разом із військовослужбовцями Збройних Сил проведено зачистку району", - зазначили у ДПС.

Також у Держприкордонслужбі зазначили, що в підрозділах продовжується підготовка резервів. Вони отримують необхідну бойову підготовку, комплектуються матеріально-технічними засобами та будуть направлені для посилення підрозділів на українсько-російській ділянці кордону.

"Короткий курс підготовки на базі прикордонних загонів проходять і мобілізовані. З ними проводяться щоденні тренування щодо дій під час нападу на прикордонні наряди, відбиття атак або блокування місць розташування підрозділів, проводяться навчальні стрільби з різних видів зброї", - зазначили прикордонники.

Нагадаємо, раніше спікер інформцентру РНБО Володимир Чеповий повідомив, що за минулу добу сили АТО зачистили від бойовиків селище Металіст Луганської області.