Кабмін схвалив введення надзвичайного стану в енергетиці

Сьогодні Кабінет Міністрів на своєму засіданні схвалив законопроекти про надзвичайний стан в енергосекторі та про залучення європейських та американських інвесторів до модернізації та спільної експлуатації української ГТС

Про це журналістам після засідання уряду повідомив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, передає Еспресо.TV з посиланням на «Укрінформ».

"Кабінет Міністрів схвалив. Вони вже зареєстровані у Верховній Раді і зараз іде засідання парламентського комітету, де розглядаються ці законопроекти. Ці законопроекти готувалися у швидкому режимі й, напевно, будуть цього тижня винесені на розгляд Верховної Ради", - сказав він.

Семерак поінформував, що законопроект про надзвичайний стан в енергетиці врегульовує особливості функціонування ГТС в особливий період і не передбачає заходів, пов'язаних із обмеженням постачання газу внутрішнім споживачам.

Нагадаємо, вчора прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Верховної Ради проанонсував, що сьогодні Кабмін схвалить рішення про спільну з країнами-членами ЄС модернізацію і експлуатацію української ГТС без участі Росії, а також постанову про введення надзвичайного стану в енергетиці.