Болгарія нагадала, що побудує «Південний потік» тільки з дозволу ЄС

Влада Болгарії відновить роботи з будівництва газопроводу «Південний потік», тільки якщо він буде відповідати законам Євросоюзу

Про це агентству Reuters сказав найбільш перспективний кандидат на пост прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисов, - повідомляє Slon.ru

«Конкретні кроки і дії будуть залежати від багатьох «якщо »... Якщо ми виграємо вибори, якщо сформуємо уряд. Але принцип ясний: разом з Єврокомісією і при дотриманні правил ЄС будемо будувати. Якщо ці правила не дотримуються, будувати не будемо», - цитує видання лідера опозиції Болгарії.

На початку червня влада країни призупинили роботу над проектом South Stream до отримання дозволу Європейській комісії. ЄС попросив про це Болгарію через невідповідність проекту законодавства Євросоюзу.

Борисов раніше заявив про готовність скасувати контракт на будівництво болгарської ділянки магістралі, укладений з консорціумом на чолі з російським «Стройтрансгаз». Компанія афільована зі структурами Геннадія Тимченко, внесеного США в список громадян РФ, проти яких введені санкції.

Борисов обіймав посаду прем'єр-міністра з 2009 по лютий 2013 року і, будучи главою кабміну, домігся скасування будівництва нафтопроводу і АЕС спільно з російськими компаніями.