Порошенко відправив Кучму в Донецьк на переговори

Сьогодні, 23 червня, у Донецьку відбудеться засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента Петра Порошенка по врегулюванню ситуації на сході

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням  на прес-службу глави держави.

«Мета засідання -- визначення етапів реалізації мирного плану, - зазначили у прес-службі. - За ініціативою Глави держави, у засіданні братиме участь другий Президент України Леонід Кучма».

Очікується, що у переговорах у Донецьку візьмуть участь спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та надзвичайний і повноважний посол Росій Михайло Зурабов.

Перед від’їздом контактної групи до Донецька Порошенко прийняв її учасників у Києві. «Участь Леоніда Кучми свідчить про високу увагу Президента України до цієї місії», -- заявив президент.

Крім того, у зв’язку із захопленням регіональних відділень Національного банку і Державного казначейства Порошенко віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ. Президент також висловив упевненість, що в разі звільнення будівель регіональних представництв НБУ і Держказначейства і припинення захоплення інкасаторських автомобілів соціальні виплати вдасться відновити на місцях.

Нагадаємо, сьогодні лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук, народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич і представники ОБСЄ вирушили на Донбас для проведення переговорів щодо врегулювання ситуації.