У Криму навіть ув'язненим нав'язують російське громадянство

У деяких випадках термін покарання засуджених збільшується, оскільки кримінальне законодавство в Росії суворіше

Росія намагається охопити загальною паспортизацією якомога більше населення Криму, в тому числі і ув'язнених у місцях позбавлення волі. Зокрема, вже перші документи отримали "мешканці" однієї з виправних колоній в Сімферополі, повідомляє Голос України.

В управлінні виконання покарань Криму вважають, що видача паспортів - "це першочергове завдання, виконання якого сприяє створенню необхідних умов для належної адаптації засуджених до життя після звільнення".

"Першочерговим завданням", можна назвати і винесення нових вироків підсудним, які перебувають у слідчому ізоляторі. Як стало відомо, вони виносяться заочно, в кращих традиціях сталінського режиму. Причому відбувається проста перекваліфікація статей Кримінального кодексу України в статті КК Росії. У деяких випадках не на користь ув'язненим, збільшуючи термін.

Більше того, засуджених не хочуть відправляти для відбуття покарання на материк, тому в СІЗО і колоніях почалися перебої з поставками їжі та медикаментів. Наприклад, через відсутність ліків в санчастині одного зі слідчих ізоляторів у Криму протягом двох тижнів померли дві людини.

Еспресо.TV вже повідомляло, що самопроголошена "влада" Криму запропонувала Києву направити на півострів для подальшого відбування покарання ув'язнених, прописаних на півосторові.