Національна академія наук нарешті засудила заяви Глазьєва, члена НАНУ та радника Путіна

Національну академію наук України нарешті обурила позиція Сергія Глазьєва, який відомий неодноразовими антиукраїнськими заявами і при цьому лишається іноземним членом НАНУ

Про це йдеться у заяві НАНУ, повідомляє Еспресо.TV.

Закрема, академікам не сподобався заклик Глазьєва до прямого військового втручання Росії у події, що відбуваються в Україні, озвучений у ході круглого столу в Москві 10 червня.

"Вважаємо, що зазначені оцінки і заклики суперечать споконвічній гуманній місії науки у суспільстві і є грубим втручанням у внутрішні справи України. Вони сіють розбрат і ворожнечу та не сприяють налагодженню конструктивного діалогу в українсько-російських відносинах", - йдеться у заяві.

Окрім того, 24 червня Відділення економіки НАНУ надіслало листа Секції економіки Відділення суспільних наук РАН, у якому закож залудило позицію Глазьєва.

Слід зазначити, що журналісти Еспресо.TV наголошували на неприпустимості членства Глазьєва в НАНУ ще у березні 2014 року.

У листі-відповіді на запит видання повідомлялося, що керівництво Академії не збирається розглядати питання щодо виключення Глазьєва з НАНУ, оскільки, згідно зі статутом організації, її члени обираються довічно. Окрім того, на щорічних загальних зборах НАН, які відбувались у період дискусії у ЗМІ щодо Глазьєва, питання про членства росіянина навіть не піднімалось.

При цьому, до цього часу Академія наук жодного разу не засудила висловлювання радника Путіна, хоча той відомий своїми антиукраїнськими заявами ще з осені 2013 року.

Нагадаємо, вчора, 25 червня, Міністерство освіти і науки запропонувало Національній академії наук України переглянути пріоритети міждержавного науково-технічного співробітництва та припинити науково-технічні зв’язки з Російською Федерацією.