Шеремета розповів навіщо Україні зона вільної торгівлі з ЄС

Україні є що запропонувати для Європи після набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, передає "Інтерфакс-Україна".

"У першу чергу, це продукти харчування. Наприклад, курятина, яка навіть при виході за межі наданих квот, при оплаті існуючих мит все одно є конкурентною, і по ній досить серйозне зростання", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер. 

Також Шеремета зазначив, що Україна може використовувати також свої гідроресурси. На його думку, енергетика також може бути експортно-орієнтованою галуззю. 

Міністр економіки також вважає, що для Євросоюзу можуть бути цікаві деякі кластери українського машинобудування після проведення необхідної переорієнтації. 

На думку міністра, після створення зони вільної торгівлі з ЄС зростуть можливості для української ІТ-сфери, також для освіти та охорони здоров'я. 

"Українське технічна освіта залишається досить конкурентоспроможним, але воно не є достатньо глобальним. Яким могло б бути", - сказав він. 

Міністр також вважає, що Україна може надавати якісні послуги у сфері медичного туризму і в медицині, зокрема, в стоматології, за нижчими цінами для європейців. 

Крім того, глава Мінекономіки закликав не користуватися існуючими стереотипами, що окремі галузі української економіки, наприклад, металургія, більше орієнтовані на російський ринок.