В ОБСЄ стурбовані тиском на журналістів з боку ДНР

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович стурбована тиском на журналістів з боку представників терористичної організації «ДНР»

Про це йдеться у заяві Міятович, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

«Я засуджую дії незаконних збройних формувань із примусу працівників ЗМІ реєструватись у них і доповідати про діяльність. Цензура і підзвітність під загрозою переслідування, а також залякування грубо порушують свободу ЗМІ, і є неприйнятними», – сказала Міятович.

За словами Міятович, 28 червня в Донецьку був викрадений редактор газети «Дружківський робітник» Борис Родичка, 26 червня було скоєно напад на редакцію газети «Про Місто» в Торезі Донецької області. А ще раніше 18 червня був викрадений редактор маріупольської газети «Вісник Приазов'я» Сергій Долгов.

«Я закликаю українську владу оперативно і ретельно розслідувати ці напади і притягнути винних до відповідальності», – заявила Міятович.

Нагадаємо, 26 червня так звана «влада» самопроголошеної «ДНР», визнаної українською владою терористичним угрупованням, зажадала від усіх засобів масової інформації реєстрації у «Міністерстві інформації та масової комунікації республіки» протягом десяти днів. Відсутність такої «реєстрації», як зазначали представники угруповання, може призвести до «заборони діяльності засобів масової інформації». 

Раніше в суботу Комітет захисту журналістів закликав всі сторони, які беруть участь у конфлікті в Донецькій області, гарантувати безпечну роботу співробітників ЗМІ.