Бойовики ДНР арештували терориста «Гюрзу», який підставив російських журналістів

Терорист з позивним «Гюрза», який підставив російських журналістів під кулі, заарештований

Про це військовий кореспондент Орхан Джемаль сказав в інтерв'ю російській «Новій газеті».

«Безпосереднім організатором цієї дії був якийсь чоловік, який представився як «Гюрза», по позивному. Проте всі ввідні він давав у присутності помічника Пушиліна Маковича (заступник голови верховної ради ДНР Володимир Маковичі - Ред.) і в присутності Клавдії, яка прес-секретар (Клавдія Кульбацкая, прес-секретар ДНР - Ред.) На даний момент цей «Гюрза», наскільки я знаю, заарештований», - розповів Джемаль.

За його словами в ДНР відбувається війна павуків у банці.

«Цю ситуацію зараз використовують для того, щоб посунути Пушіліна (перший голова президії Верховної ради терористичної організації ДНР - Ред.) ... Вночі Бородай (прем'єр-міністр ДНР - Ред.) приїжджав до журналістів, на квартиру, де жив Анатолій, і заявив, що розуміє, що це провокація. З ним був прокурор, і Бородай сказав: він буде займатися цією справою. Загалом, зараз це намагаються представити, як самодіяльність деяких ополченців. Повторю, що «Гюрза» давав нам, журналістам, ввідні в присутності помічника Пушіліна Маковича», - додав журналіст.

Нагадаємо, у ніч на 30 червня у Донецьку в ході бойових дій загинув оператор російського "Першого каналу" Анатолій Клян.

За даними ЗМІ, Клян отримав смертельне поранення у живіт. Йому було 68 років. Трагедія сталася біля військової частини в Донецьку, куди знімальна група приїхала робити черговий репортаж.

Журналіст російського видання Forbes Орхан Джемаль, який перебував на місці подій, повідомив, що оператор Анатолій Клян загинув в результаті провокації, яку спланували терористи.