Американські експерти вважають „прослушку” АНБ корисною і ефективною

Програма збирання інформації Агентства національної безпеки США була ефективним інструментом для забезпечення безпеки країни. Про це йдеться в доповіді Ради зі спостереження за цивільними свободами і правами людини на приватне життя (PCLOB) при уряді США.

"В цілому, Рада вважає, що інформація, яка збиралася в рамках програми, була цінною і ефективною для національної безпеки, а також корисною для розвідувальної діяльності за кордоном", - цитує документ Росбалт.

У той же час в документі висловлюється заклопотаність тим, що деякі аспекти діяльності розвідників, які стосуються вторгнення в приватне життя громадян США, хоча і є побічними наслідками програми, можуть поставити її на межу "конституційної некоректності".

Також новий глава Агентства національної безпеки (АНБ) США Майкл Роджерс напередодні закликав давати зважену оцінку збитку, заподіяному національної безпеки країни діями екс-співробітника відомства Едварда Сноудена.

Глава американського агентства вважає збиток, нанесений США, "прийнятним" і "піддається контролю". За його словами, незважаючи на те, що після викриттів Сноудена терористичні групи по всьому світу змінили стратегії своїх дій, це не буде мати згубних наслідків для безпеки США.