Міністерство молоді та спорту відреагувало на відмову олімпійської чемпіонки з веслування виступати за Україну

В Міністерстві кажуть, що Інна Осипенко-Радомська, яка раніше заявила, що виступатиме за Азербайджан, дарма звинувачує країну в тому, що вона для неї нічого не зробила

Про це йдеться в заяві, повідомляє Еспресо.TV.

"4 липня 2014 року в засобах масової інформації поширено інформацію про те, що українська веслувальниця Інна Осипенко-Радомська більше не виступатиме за Україну, і найближчим часом підпишіть контракт зі збірною Азербайджану. В заяві спортсменка мотивує свій перехід тим, що в Україні їй доводиться тренуватися за свій рахунок, "а слухати обіцянки уже увірвався терпець".

Незважаючи на складні часи, Україна робить все можливе для підтримки своїх спортсменів. Не всі здатні оцінити роботу, яку веде Міністерство молоді та спорту України, у цьому напрямку. Це – питання особистої сумлінності кожного. Але коли спортсмен робить вибір між батьківщиною і грошима на користь грошей, не варто звинувачувати в цьому батьківщину.

Зокрема, Інна Осипенко-Радомська, срібна призерка Олімпійських ігор з веслування на байдарках і каное 2012 року в Лондоні, до лютого 2015 року отримує президентську стипендію в обсязі 12 тисяч гривень на місяць, крім заробітної плати (згідно Указу Президента України № 32/2013 "Про призначення стипендії Президента України для видатних спортсменів та тренерів з олімпійських видів спорту" від 18 січня 2013 року).

До того ж, Міністерство неодноразово йшло назустріч спортсменці у проханнях щодо вирішення її побутових проблем.

Враховуючи всі ці факти, вважаємо, що заява спортсменки, м`яко кажучи, не відповідає дійсності. Також слід зазначити, що Інна Осипенко-Радомська протягом 2013-2014 років не приймала участь в змаганнях у складі національної збірної України. На думку Міністерства, це є свідчення того, що вона планувала свій перехід до збірної іншої країни заздалегідь.

Сьогодні на нараді із представниками федерацій з олімпійських видів спорту Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов та голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка ініціювали створення Робочої групи, яка займатиметься розробкою єдиних правил для розробки ефективної моделі рішення питань переходу українських спортсменів до збірних інших країн. Президенти та виконавчі секретарі федерацій підтримали це рішення", - сказано в заяві.

Раніше повідомлялося, що олімпійська чемпіонка з веслування проміняє Україну на Азербайджан.