Путін та Меркель поговорили про відновлення роботи контактної групи по Україні

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель та президент Росії Володимир Путін зустрілися у Бразилії та обговорили конфлікт в Україні напередодні фінальної гри Чемпіонату світу з футболу

Лідери країн погодилися, що ситуація на Донбасі різко погіршується та визнали необхідність інтенсифікації мирних процесів. 
Про це повідомив речник російського президента Дмитра Пєскова у неділю, 13 липня, пише DW.DE з посиланням на агенцію Reuters. 
Лідери відзначили, що необхідно терміново відновити роботу контактної групи по Україні. 
"Можливо, у форматі відео конференції", - уточнив прес-секретар глави російської держави. 
За його словами, розмова Меркель та Путіна в Ріо-де-Жанейро була присвячена виключно ситуації в Україні. 
Як повідомляє видання, Меркель та Путін уникли протокольних заяв перед початком зустрічі та не надали інформації про подробиці перемовин по її завершенні. "Інтерфакс" уточнює, що переговори відбулися без присутності журналістів.
Як відомо, канцлерка Німеччини Анґела Меркель прибула до Ріо-де-Жанейро на фінальну гру Чемпіонату світу з футболу, під час якої зустрінуться збірні ФРН і Аргентини. Володимир Путін відвідає завершальну частину спортивних змагань, оскільки наступний чемпіонат Росія планує прийняти у себе. Крім того Путін відвідає зустріч країн групи БРІКС, що відбудеться у Бразилії через декілька днів після завершення футбольних змагань.
Разом з тим, президент України Петро Порошенко відмовився приїхати до Ріо-де-Жанейро на церемонію закриття Чемпіонату світу з футболу. Його, так само як і лідерів інших країн, запросила президентка Бразилії Ділма Роуссефф. Однак, як пояснив глава української держави, з огляду на критичну ситуацію в Україні, він вважає неможливим відвідування цьогорічного Кубку світу.