Активісти Майдану звільнили 7 з 19 адмінбудівель у центрі Києва, - прокуратура

На сьогоднішній день представники самооборони Майдану та "Правого сектору" звільнили 7 з 19 адміністративних будівель в центрі Києва

Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев під час зустрічі з представником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Петром Штайдлом, передає Еспресо.TV.з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.

"Силу ніхто не застосовував. Правоохоронці переконували, пояснювали активістам, що необхідно ці приміщення звільняти, необхідно надати доступ працівникам установ до їх робочих місць", - сказав прокурор.

Зокрема, за його інформацією, вже звільнено приміщення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування, Господарське управління Федерації профспілок України, Спілку архітекторів України та Національну музичну академію України.

Загалом будівлі залишило 950 активістів, з яких найбільше, а саме близько 300 осіб, перебувало за адресою вул. Хрещатик, 7/11, де знаходиться Укркоопспілка.

Водночас, прокурор повідомив, що 12 адмінбудівель і досі перебувають під контролем самооборони. Серед них - Жовтневий палац та Український дім.

"За інформацією правоохоронців, в цих двох будівлях може знаходитися достатньо велика кількість зброї. І на сьогоднішній день представники самооборони не висловлюють наміру звільнити ці адміністративні приміщення", - сказав Юлдашев.

Нагадаємо, 13 липня за підсумками чергового Віче було проголошено, що Майдан стоятиме й далі.