Порошенко закликав ЄС відреагувати на незаконне утримання у в'язниці РФ Савченко і Сенцова, - прес-служба

Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз відреагувати на незаконне утримання українського режисера Олега Сенцова і української льотчиці Надії Савченко

Про це Порошенко заявив під час телефонної розмови з Президентом ЄС Германом Ван Ромпеєм, йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави, передаєж Еспресо.TV

"Президент висловив стурбованість ситуацією з незаконним утриманням у російській в'язниці українських громадян - льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова, яких було незаконно переміщено на територію РФ. Глава держави закликав ЄС відреагувати на факт порушення міжнародного права і зробити відповідну заяву", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 11 травня 2014 р. співробітники ФСБ Росії затримали в Криму українського режисера Олега Сенцова і ще трьох активістів за підозрою у підготовці теракту. Сенцов був доставлений у Москву і поміщений під арешт.

Українська льотчиця Надія Савченко в даний момент знаходиться в Воронезькому СІЗО. Її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом. Суд заарештував її до 30 серпня. За даними Слідчого комітету РФ, Савченко затримали після того, як вона незаконно в'їхала на територію Росії без документів під виглядом біженки.