У Межигір'ї провели хуліганську фотосесію

Знімальна група модного журналу Vice провела зйомку у колишній резиденції Януковича

У рамках проекту Fashion Week Internationale український фотограф Валентин Бо влаштував зйомки у Міжигір'ї місцем якої стала в минулому резиденція екс-президента України, повідомляє Bird in Flight.

Фундатори програми Fashion Week Internationale, що є ідеєю американського журналу Vice, прибули до української столиці у березні. Незважаючи на те, що напружена атмосфера революції все ще відчувалася в повітрі, почалася підготовка до 32-го Украинського тижня моди.

Втілювати ідеї для матеріалу до Тижня моди доручили вуличному фотографу Валентину Бо, роботи якого показували не тільки в київських галереях, а й в стокгольмській Galleri KG52 і на московському «Винзаводі». 

Отримавши запрошення до співпраці у фешн-ключі, за словами Валентина, він здивувався, оскільки не вважає свій стиль підходящим для "високої моди Vogue". Проте видання Vice - дещо хуліганське, не без снобізму та чорного гумору, каже фотограф. Місцем проведення фотосесії мав стати будинок екс-президента у Межигір'ї, і це підігріло професійний інтерес Валентина. Зйомка обіцяла кинути виклик: до недавнього часу "покої" Януковича були сховані від посторонніх очей.

Метою скандальної зйомки було залучити дизайнерів, які у своїх колекціях використали мотив революції. Незважаючи на вимушений та обмежений у часі експромт, втілити ідею у життя вдалося завдяки стилісту Олімпії Уайтмусташ (Творчий псевдонім Олімпії Білоус). 

Як і належить творчим натурам, Валентин Бо не повністю задоволений результатом фотосесії, оскільки, за його словами, простору для творчості було не так багато, все відбулось надто спонтанно. Проте, як висловився сам фотограф, проект Vice став справжнім театром абсурду, поселивши дисонанс та бунт у "храм корупції та несмаку".

Моделей Саманту Доду, Олімпію Уайтмусташ (вона ж стиліст) та Анжеліну Діаж вдягли у свої вбрання дизайнери Маша Рева, Мантіс Релігіоза, Ксенія Шнайдер, Іван Фролов та Ольга Навроцька.

Більше фото на Birds in Flight.