Меркель: Альтернатив пошуку діалогу з Путіним не існує

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що альтернатив пошуку діалогу з Президентом Росії Володимиром Путіним не існує

 Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції у Берліні, передає Еспресо.TV. з посиланням на Deutsche Welle.

"Події показали, що потрібно знайти політичне рішення. Я не бачу ніякої іншої альтернативи, крім того, щоб розмовляти з Президентом Росії Володимиром Путіним. В нашому партнерстві є труднощі, і ми повинні подолати їх", - сказала Меркель.

Водночас вона закликала Росію сприяти політичному врегулюванню в Україні.

Також канцлер Німеччини заявила, що винні у знищенні малазійського пасажирського літака над Україною повинні понести відповідальність, і підкреслила важливість встановлення негайного перемир'я в Україні, щоб створити умови для проведення об'єктивного розслідування інциденту.

"Нам необхідно якомога скоріше розпочати незалежне розслідування. Для цього необхідно припинення вогню, і важливо, щоб винні були притягнуті до суду. Є багато ознак, що вказують на те, що літак був збитий, тому ми повинні ставитися до того, що трапилося дуже серйозно", - сказала Меркель.

При цьому вона зазначила, що є ознаки того, що проросійські сепаратисти на Україні добре озброєні і вільно перетинають кордон з Росією.

Як вже повідомлялося раніше, пасажирський літак було збито 17 липня в районі міста Торез. Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.

За даними МЗС, на місці трагедії вже знайдено тіла 181 пасажира літака. Їх будуть направляти для ідентифікації в морги Харкова.