Стосунки між європейськими та російськими туристами загострилися, констатують туроператори

Негативне ставлення до росіян посилилось через нещодавну авіакатастрофу

Факти посилення ворожого настрою між туристами з Росії та європейських країн відмічаються на курортах, повідомляє Інтерфакс з посиланням на німецьке видання De Telegraaf.

Керівник туристичної компанії Corendon Атиля Услу називає поведінку росіян "ми проти всього світу, і світ проти нас", тому не дивно, що це породжує напруженість у міжнаціональних стосунках.

Бельгійські ЗМІ повідомляють, що особливо погіршилися відносини між російськими та нідерландськими туристами після трагедії малазійського "Боїнга", в якому загинули 193 нідерландця.

Туроператори повідомляють, що конфлікти мають відносно мирний характер і обходяться без застосування фізичної сили, проте працівники компаній не втрачають пильності та спостерігають за стосунками європейських та російських туристів.

Цікаво, російські туристи все менше їдуть на узбережжя Середземного моря, повідомляє компанія Corendon. Очевидно, росіян лякає критичне ставлення європейців, які демонструють проукраїнську позицію.

Нагадаємо, нещодавно на одному з курортів Туреччини українські та російські туристи вирішували національні питання кулаками.