2,2 мільярди людей живуть за межею або на межі бідності

2,2 млрд. людей живуть за межею або на межі бідності. Про це йдеться в новій доповіді ООН про людський розвиток за 2014 рік

Її автори пропонують домагатися змін шляхом забезпечення соціального захисту бідних, повідомляє Центр новин ООН.

У доповіді "Забезпечення сталого прогресу людства: зменшення уразливості і формування життєстійкості" викладені основні сучасні проблеми, що стоять перед людством, і способи їх вирішення.

Зокрема, в документі вказується на те, що уповільнення темпів людського розвитку відбувається в усіх регіонах планети. У ній наголошується, що загрози, такі як фінансові кризи, коливанням цін на продовольство, стихійні лиха і збройні конфлікти, значно гальмують прогрес.

"Скорочення бідності та зниження уразливості людей перед убогістю необхідно зробити основними цілями порядку денного на період після 2015 року", - йдеться в доповіді.

Її автори закликають до загального охоплення основними соціальними послугами з метою підвищення добробуту. Вони спростовують точку зору, відповідно до якої тільки багаті держави можуть це собі дозволити.

На сьогоднішній день більшість населення світу не охоплено комплексними формами соціального захисту, такими як пенсії та страхування від безробіття. У доповіді підкреслюється, що такого роду заходи досяжні на будь-якій стадії розвитку країн.

"Надання біднякам світу основних пільг по соціальному забезпеченню обійдеться менше ніж в 2% світового ВВП", - вважають автори доповіді.

Доповідь була підготовлена ​​Програмою розвитку ООН (ПРООН). Її презентація відбулася сьогодні в Токіо за участю прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, адміністратора ПРООН Хелени Кларк та Директора відділу з підготовки доповіді про людський розвиток Халеда Маліка.