Меджліс домовився з депутатами Європарламенту про спільний захист прав кримських татар

Національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв і глава Меджлісу Рефат Чубаров обговорили з депутатами Європарламенту порушення прав кримських татар, що проживають на території анексованого Росією Кримського півострова

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Меджлісу кримськотатарського народу, пише «Крим. Реалії».

Зустріч лідерів кримських татар з депутатами Європейського парламенту відбулася в Києві, в четвер 24 липня.

За інформацією прес-служби, під час ґрунтовного і відкритого обговорення ситуації в анексованому Криму учасники зустрічі акцентували увагу на необхідності адекватного реагування міжнародної громадськості та міжнародних організацій на масові порушення прав людини і прав кримськотатарського народу.

Серед результатів зустрічі - «домовленості про спільні з Меджлісом дії в рамках установ та інституцій Євросоюзу, спрямованих на захист прав та інтересів кримськотатарського народу в умовах анексованого Криму».

Після анексії на півострові почастішали випадки переслідування кримських татар з боку місцевої «влади». Про це не раз заявляли лідери кримськотатарського населення. Так, репресії безпосередньо торкнулися людей, які брали участь в акціях по перекриттю автотрас у регіонах півострова на знак протесту проти недопуску до Криму лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

На сьогоднішній день в'їзд на територію півострова заборонений як Мустафі Джемільову, так і главі Меджлісу Рефату Чубарову.

Силовики вриваються з обшуками в мусульманські медресе і кримськотатарські кафе.