Британія вимагає від терористів надати слідчим доступ до місця падіння "Боїнга"

Велика Британія вимагає надати слідчим доступ до місця катастрофи "Боїнга-777" "Малайзійських авіаліній", що був збитий 17 липня у Донецькій області

Про це міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив сьогодні на прес-конференції у Варшаві після переговорів з міністрами закордонних справ та оборони Польщі, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Ми вимагаємо надати доступ до місця падіння літака для того, щоб можна було провести повне, прозоре, міжнародне розслідування", - сказав міністр, зауваживши, що існують "сильні докази" того, що літак був збитий з контрольованої терористами території.

Він наголосив, що Велика Британія докладе всіх зусиль, аби притягнути до відповідальності тих, хто спричинив авіакатастрофу. Хеммонд також закликав російську владу "переглянути" свою позицію і припинити підтримувати терористів, які дестабілізують ситуацію на сході України, і пригрозив санкціями.

"Будуть подальші негативні наслідки для російської економіки через санкції, які ми будемо вводити", - наголосив він. Глава британського МЗС також зауважив, що записи "чорних скриньок" зі збитого «Боїнга» не дадуть відповіді на те, що стало причиною трагедії, висловивши думку, що значно важливішими буде дослідження на місці падіння уламків малайзійського «Боїнга». 

Нагадаємо, 17 липня авіалайнер «Боїнг-777» був збитий проросійськими бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук». На борту збитого «Боїнгу» перебували 192 громадянина Нідерландів, 44 громадянина Малайзії. Також у літаку перебували 27 громадян Австралії й 12 індонезійців; 10 громадян Великої Британії. Серед пасажирів також були 4 німці, 4 бельгійці, 3 філіппінці, 1 канадець і 1 новозеландець.

Британські юристи готують багатомільйонний позов проти Путіна від імені родичів загиблих пасажирів "Боїнга 777".