Польську свинину знову заборонили ввозити в Україну

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України заборонила ввезення в країну свиней, свинини, продукції з неї, а також репродуктивного матеріалу з Польщі у зв'язку з черговим спалахом африканської чуми (АЧС) свиней в цій країні

Про це пише УНІАН.

"Забороняється ввезення вищезазначених товарів з усієї території Республіки Польща, за винятком тих, які були досліджені лабораторно на АЧС з негативним результатом", - сказано в повідомленні відомства.

Крім того, Держветфітослужба звернулася до ветеринарній службі Польщі з пропозицією експертної та методичної допомоги в боротьбі з подальшим поширенням АЧС в Підляському воєводстві. 

Нагадаємо, в лютому поточного року Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України заборонила ввезення в країну сприйнятливих до вірусу африканської чуми свиней тварин, продукції з них та репродуктивного матеріалу з Польщі у зв'язку зі спалахом цього захворювання в країні.

У червні, після візиту українських ветеринарів до Польщі, заборона була знята для всіх регіонів країни, крім Підляського воєводства, в якому були зареєстровані випадки захворювання тварин АЧС.