Продана на аукціоні за $3,2 тис каска з Майдану передана до музею Чикаго

Українська родина з діаспори в штаті Індіана в США придбала історичну каску

Пам’ятна каска з Майдану тепер стане експонатом Українського національного музею в Чикаго (УНМ), пише VIDIA.

Кошти, виручені з продажу каски, будуть направлені на допомогу українській армії, а саме на купівлю бронежилетів.

"Цей шолом рятував українців від Беркута і тітушок взимку, а тепер рятуватиме життя українських чоловіків на Сході!", – зазначили організатори аукціону.

Переможці, що придбали каску, і раніше допомагали українській армії. До того ж, Антоніна Стародуб контактує з американським урядом і окремими політиками щодо надання допомоги Україні.

"Ми з чоловіком слідкуємо за подіями в Україні з листопада минулого року з особливою увагою. З історії ми знаємо, які великі люди рухали нашу країну до незалежності. Але ніколи не могли подумати, що матимемо змогу на власні очі спостерігати відродження нашої нації і об’єднання усіх, хто проживає на території України", – зазначила Антоніна Стародуб. 

Фото: VIDIA

Свій подарунок музею жінка пояснює як прагнення зберегти історію для нащадків: «Передаючи каску до Українського музею у Чикаго, ми таким чином можемо зберегти безцінний національний скарб і ту історію, що стоїть за цією каскою, для усієї української нації, і для усього людства. Це велика честь для мене та мого чоловіка».

Ця каска, продана на аукціоні, вже не перша. Раніше розписану каску з Майдану на такому ж онлайн-аукціоні продали за 1000 доларів.

Такі аукціони влаштовують волонтери з діаспори США аби допомогти зібрати кошти для української армії, пораненим військовим чи активістам Майдану, а також сім’ям загиблих на Майдані чи на Сході України.