Відсьогодні Росія не прийматиме всю українську молочну продукцію

З сьогоднішнього дня набула чинності заборона на поставки молока та молочної продукції українського виробництва, а також на ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі та в поштових відправлення

Це рішення прийнято у зв'язку з неодноразовими порушеннями російських ветеринарно-санітарних вимог. Йдеться, зокрема, йде про виявлення антибіотиків тетрациклінової групи. Заборона стосується всієї молочної продукції, включаючи сири, пише "Інтерфакс-Україна".

"Введена з 28 липня заборона автоматично поширюється і на так звану молоко-та сировмісну продукцію, яка виробляється з рослинної сировини з додаванням молока", - заявив раніше керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт. 

"Існує порядок, відповідно до якого, додаване в цю продукцію молоко повинно бути з атестованих Россільгоспнаглядом підприємств, - пояснив він. - Але оскільки тепер через заборону таких підприємств немає, ця продукція також підпадає під обмеження". 

Коментуючи необхідність введення заборони на постачання молочної продукції з України, Данкверт заявив, що це був вимушений захід.

"Проаналізувавши ті ризики, які посилилися останнім часом, ми прийшли до висновку, що українські колеги не контролюють ситуацію з використанням антибіотиків і з іншими небезпечними речовинами, - сказав він. - Схоже," шлях "антибіотиків в інші молочні продукти починається з сухого молока і сухої сироватки, де їх концентрація збільшується десятикратно".