Російський журналіст закликав співвітчизників припинити війну на Донбасі

Російський журналіст Симон Вердіян закликав громадян Росії, які приїхали воювати в Україну, припинити підтримку терористів на Сході України та скласти зброю

Відео-звернення журналіста оприлюднили в прес-центрі СБУ, передає Еспресо.TV.

Громадянин РФ Симон Вердіян, мешканець міста Уфа, режисер-постановник за фахом, нелегально перетнув державний кордон України три місяці тому для інформаційної підтримки терористів на Сході України. За словами журналіста, він прибув в Україну за вказівкою однієї з політичних партій Росії для надання медичної і гуманітарної допомоги терористам.

Представившись журналістом телеканалу «Россия 24», він одразу отримав акредитацію у бойовиків та дозвіл безперешкодно пересуватися територією, яку тимчасово контролювали терористи ДНР.

Змонтовані матеріали, у яких автор під впливом російської пропаганди тенденційно висвітлював перебіг АТО та дії терористів, викладалися в мережу Інтернет.

За його словами, спілкуючись з пораненими в зоні АТО та спостерігаючи за подіями, журналіст усвідомив, що конфлікт на території Донецької та Луганської областей спровокований і підтримується Росією, а страждають від цього мирні жителі.

Журналіст також відзначив, що російські ЗМІ сильно спотворюють картину подій в Україні.

«За час перебування в Україні я не бачив жодного «бендеровця», проте дізнався про факти обстрілу українських сіл та міст з боку Російської Федерації і сепаратистами з установок «Град».