МВФ в цілому задоволений роботою українського уряду

Міжнародний валютний фонд в цілому задоволений тим, як влада України виконує узгоджену з ним програму антикризової підтримки

Це підтвердила в вівторок на зустрічі з журналістами директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

"Що стосується виконання програми ... Ми були задоволені за підсумками (її) огляду, що зайняв значну частину часу в липні", - заявила керівник Фонду. 

З її точки зору, уряд у Києві "дотримується того, щоб виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках програми". Крім того, українська влада "добре розуміє критичну важливість економічної ситуації і свій обов'язок працювати за нею, з усіх сил намагатися підтримувати стабільність", - вважає Лагард. 

За її словами, в рамках огляду виконання програми МВФ дійшов висновку, що українська влада демонструє узгоджені "контрольні показники структурних перетворень", що "всі складові ... виконуються в цілому вчасно". Є, втім, місцями "невеликі відставання (від затвердженого графіка)", визнала Лагард. 

За її словами, в кінці серпня планується провести засідання ради директорів МВФ з метою розглянути висновки про хід виконання Києвом антикризової програми, в перспективі схвалити таку діяльність української влади і надати їм другий транш кредиту. 

Відповідаючи на питання журналістів, вона повідомила, що МВФ не вбачає необхідності збільшувати обсяги кредитної підтримки України в рамках діючої програми. 

"У тому вигляді, в якому знаходиться ситуація, … і за нинішніх обставин, … додаткове фінансування не потрібно", - заявила керівник МВФ. 

При цьому Лагард уточнила, що МВФ, займаючи зазначену позицію, виходить з того, що внутрішній збройний конфлікт на Україні "буде врегульовано в не настільки віддаленому майбутньому", і що є гарантовані грошові кошти для надання Києву протягом 12 місяців. 

"Якщо ж які-небудь з цих параметрів змінюються і виходять за період 12 місяців, то, цілком імовірно, може знадобитися додаткове фінансування. Якщо якісь з цих ключових параметрів істотно змінюються, то нам доведеться переглянути всю стратегію, оскільки мова піде про другий ситуації ", - сказала Лагард. 

Нагадаємо, наприкінці квітня рада директорів МВФ затвердила дворічну кредитну програму фінансування економіки України в розмірі $ 17,01 млрд. Перший транш був наданий на початку травня, він склав $ 3,19 млрд.