Радник Авакова розповів про зрадників у силах АТО та як захищатимуть правопорядок на Донбасі

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що на Донбасі потрібно поміняти 60% міліціонерів

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV, коментуючи ситуацію зі зрадником, якого вдалось піймати і станом у органах правопорядку на Донеччині. 

"Цей зрадник не один, думаю. Ще багато доведеться розкрити таких, він дійсно передавав інформацію терористам. Його позивний був «Бонаква». З'ясовуємо звідки йому відомо був час приїзду в АТО міністра Авакова. Пану «Бонаква» загрожує до 15 років в'язниці, я думаю він за себе потурбується і розповість, хто його подільники, щоб отримати хоча б «десятку». Він майор, він дійсно працює в київській міліції, в патрульно-постової підрозділі", - розповів Геращенко. 

Також, на його думку, після звільнення Донеччини, потрібно буде змінити більшу частину правоохоронців. 

"Правопорядок забезпечують збірні підрозділи з різних областей, добровольчі. У Слов'янську на роботу вийшов лише кожен п'ятий міліціонер. Зараз важливо визначити хто, чим займався, що робив. Використовується детектор брехні. За підсумком кожного буде дана оцінка. Всі, хто «співпрацювали» з терористами, отримають покарання. Хто боровся, ішов у підпіллі - отримуватиме кар'єрний ріст. 

У нас поміняти потрібно десь 60% міліціонерів там. Думаю, цю будуть місцеві, хороші люди", - сказав радник міністра внутрішніх справ. 

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала офіцера Нацгвардії, що «зливав» інформацію терористам. Але пізніше Нацгвардія спростувала інформацію, що саме їхній представник виявився цим зрадником.