Тарута пообіцяв подбати про соціальний захист біженців з Донеччини в інших регіонах України

Донеччани, які виїжджають із зони АТО, будуть забезпечені усіма умовами для тимчасового проживання

Відповідне розпорядження про соціальний захист громадян, які змушені переміщатися з міст і районів проведення антитерористичної операції, підписав глава регіону Сергій Тарута, повідомили Еспресо.TV у прес-службі Донецької ОДА.

Жителі області також мають бути забезпечені соціальними виплатами і послугами за місцем тимчасового проживання.

Відповідно до розпорядження Тарути, міським головам і головам райдержадміністрацій тих міст і районів, де сконцентрована велика частина тимчасових переселенців, доручено провести підготовчу роботу з власниками баз відпочинку, санаторіїв, пансіонатів, гуртожитків по розселенню громадян.

Будуть створюватися оперативні штаби по прийому, розміщення, організації харчування та надання гуманітарної допомоги переселенцям із зони АТО.

Крім того, відповідно до розпорядження керівника області, переселенці зможуть консультуватися з організації соціальних виплат, а також отримувати гуманітарну допомогу. Вони також будуть забезпечені своєчасною медичною допомогою, зможуть отримати психологічну підтримку.

Також зараз департамент фінансів спільно з юридичним управлінням облдержадміністрації розробляє механізм компенсації витрат підприємствам, установам, організаціям, пов'язаних з тимчасовим проживанням громадян, які виїхали із зони проведення АТО.