Упаковки продуктів з McDonald's російські депутати пропонують "прикрасити" страхітливими картинками

Депутати Держдуми Ігор Лебедєв, Ярослав Нілов і Андрій Свинців (усі - ЛДПР) готують поправки до низки законів, які зобов'яжуть виробників фастфуду в Росії розміщувати на упаковках своєї продукції попередження про шкоду швидкого харчування

Про це повідомляє в п'ятницю газета "Известия"

Прикладом для нововведень стануть обмежувальні заходи, вжиті стосовно тютюнових виробів. 

Зокрема, реклама фастфуду та упаковки в ресторанах швидкого харчування повинні містити попереджувальну інформацію про шкоду надмірного і систематичного споживання подібних продуктів. 

Крім цього, пропонується запозичити практику розміщення на упаковках тютюнових виробів зображень наслідків хвороб, які може викликати регулярне споживання того чи іншого продукту в ресторані швидкого харчування.

В мережах закладів швидкого харчування виступають проти такої ініціативи, відзначивши, що інформація про вміст солі та жирів вказаний на упаковці страв. 

Нагадаємо, в квітні цього року лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський оголосив війну закладам швидкого харчування McDonald's. Після того, як мережа закладів припинила роботу в анексованому Криму, Жириновський заявив, що добиватиметься припинення їхньої роботи по всій території Росії