У Києві відкрилася виставка касок з Євромайдану

В Українському домі відкрили експозицію, головними експонатами якої стали шоломи і каски євромайданівців

Речі, які захищали учасників революції, а потім стали полотнами для художників, після виставки в Києві провезуть європейськими столицями, повідомляє 5 канал

Виставка нараховує шістдесят касок і шоломів, кожен з яких прикрашено авторським малюнком. Майже всі експонати виставки мають бойове минуле.

«Це прості шахтарські каски, що перетворилися на витвір мистецтва. Тут багато шоломів горіли в будинку профспілок, на барикадах», - розповідає про експонати співорганізатор виставки Максим Потапчук.

Експозицію вже представили в українських містах, а наприкінці серпня організатори планують показати її європейцям, зокрема – полякам і німцям. 

Фото: liveinternet.ru

Світ має знати правду про Україну, - вважає художниця Лілія Людко, яка змайструвала з касок цілу інсталяцію.

«Каска – це як оболонка, вона прообраз кожної людини, як індивідуальності. Орнаменти – вони асоціюють нашу національну приналежність. Зверніть увагу на оці побиті і оплавлені скельця – це те, що зараз у нас відбувається у країні. Незважаючи на це, ми повинні піднятись, тому каски - вони підвішені, левітують якоюсь мірою в скляних боксах», - зазначила мисткиня.

Організатори кажуть: шоломів в експозиції могло бути і більше, але частину віддали для захисту бійців на сході України. Відвідувачі ж запевняють: експонатів достатньо, щоб повернутися думками у зиму, що минула.