У Видубицькому монастирі провели день пам’яті рівноапостольної Марії Магдалини

У Свято-Михайлівському Видубицькому чоловічому монастирі відбулося урочисте Богослужіння з нагоди дня пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини

Настоятель Української Православної церкви київського патріархату Патріарх Філарет у співслужінні єпископату та духовенства провів урочисті заходи на честь вшанування пам’яті Марії Магдалини, повідомляє Еспресо.TV.

На святкуванні були присутні й 15 архієреїв УПЦ КП.

Настоятель монастиря, Митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній розповів, що Свята Марія Магдалина ввійшла в історію Церкви, як рівноапостольна: «У день Воскресіння Христового вона удостоїлась бачити Господа воскреслого першою серед усіх учеників і учениць Його і першою за безпосереднім повелінням Господнім стала вісницею, проповідницею для них Його Воскресіння. Апостоли проповідували Воскресіння Христове по всьому світу, а Марія Магдалина сповістила про Воскресіння Христове самих апостолів: вона була апостолом для апостолів... Марія Магдалина помилково вважалася блудницею. Насправді, вона була улюбленою і кращою ученицею Христа».

Цього року Богослужіння звершувалося в присутності ікони рівноапостольної Марії Магдалини з часткою її святих мощей. Ікона була написана ченцями монастиря святої гори Афон та дарована українському бізнесменові Андрію Мацолі, засновнику та керівнику компанії «Перша приватна броварня».

«Сьогодні ми мали можливість провести святкову літургію та молебень в присутності ікони зі святими мощами пресвятої рівноапостольної Марії Магдалини. Її життя слугує прикладом того, що, будучи грішними, ми завжди маємо можливість покаятися перед Господом та отримати спасіння. Але покаяння наше має бути щирим. Ми вдячні Андрію Миколайовичу, який надав нам цю ікону для молитви та зробив можливим те, що багато вірян сьогодні змогли приклонитися перед частинкою мощей рівноапостольної Марії Магдалини», – зазначив Патріарх Філарет, настоятель Української православної церкви Київського Патріархату.

По завершенню Богослужіння, Святійший Патріарх Філарет нагородив Андрія Мацолу найвищою церковною відзнакою - орденом Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова. Даної відзнаки удостоюються благодійники, які сприяють розвитку та поширенню богословської науки серед православних християн.