Реформу податкової системи винесуть на обговорення громадськості, - Білоус

Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус повідомив про початок реформування податкової системи

Про особливості він повідомив в ефірі Еспресо.TV

"Сьогодні наша державна фіскальна служба уособлює два органи: і податкову, і митну службу. Оскільки податкова (реформа, - Ред.) назріла давно і ми переконали Уряд зробити цей крок, бо тяжкий стан економіки, практично в нас йде війна, є всі фактори для того, щоб сьогодні ввести реформу податкової системи.

Що ми запропонували: окрім електронного адміністрування ПДВ і податкового компромісу, Прем'єр-міністр разом з нами запропонував нові речі – це скорочення кількості податків з 22 до 9, це шлях, який пройшла Грузія, це правильно це зробити. Це спростить систему, зменшить адміністрування. Концепцію реформування ми виклали на сайт. Сьогоднішня концепція є до обговорення з бізнесом, людьми, ми затвердили медіаплан, будемо спілкуватися і за місяць внесемо у парламент.

Основні речі для населення: пропонуємо переглянути єдиний соціальний внесок, що призведе до скорочення його. Настав час зробити це, будуть зміни до податку з фізичних осіб, податку на нерухомість, податку на прибуток", - роз'ясниі він.