На Донеччині українські військові затримали автівку, нашпиговану вибухівкою

Учора на одній з автомобільних доріг у Волноваському районі Донецько області за 50 метрів від блокпосту військовослужбовці затримали автомобіль «Деу Ланос», начинений вибухівкою

Про це на брифінгу повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Лисенко, передає кореспондент Еспресо.TV .

«Водій легковика втік, а під час перевірки автомобіля було виявлено, що салон легковика був начинений вибухівкою: це амонал, в тротиловому еквіваленті — майже 130 кілограмів», - розповів Лисенко.

Також в автомобілі були встановлені гранати на розтяжках. Військові провели часткове розмінування. Вибухову речовину було вилучено, а автомобіль після цього — утилізовано.

У зв’язку з цим РНБО звертається до мирного населення з проханням при виявленні вибухонебезпечного предмету необхідно обгородити його, обмежити доступ до нього та повідомити про це правоохоронні органи. "Робити це потрібно обов’язково, бо різні небезпечні предмети приваблюють до себе, насамперед, дітей, і вони можуть першими постраждати від залишених злочинцями боєприпасів", - попередив речник РНБО.