Заява прес-служби Кремля про російський гуманітарний конвой в Україну - неправдива,- РНБО (ДОПОВНЕНО)

Речник РНБО Андрій Лисенко повідомив про те, що заява прес-служби Кремля про російський гуманітарний конвой в Україну - не відповідає дійсності

Про це речник РНБО повідомив Еспресо.TV.

"Насправді ця гуманітарна допомога направляється до України за домовленістю Петра Порошенка з Міжнародним червоним хрестом. Тому, таким чином російська сторона хоче видати цю місію за власну ініціативу", - сказав Андрій Лисенко.

"З ініціативою щодо організації гуманітарного вантажу звернувся наш президент Петро Порошенко до єврокомісара, він підтримав, пообіцяв, щоб з боку ЄС буде виділено близько 2,5 млн. євро для мешканців Донбасу. Пан Путін запізнився з цією ініціативою і використав це для власного піару – це не більше ніж піар. Наразі Петро Порошенко проводить переговори з президентом США Бараком Обамою і за попередньою інформацією він теж підтримає цю ініціативу. Незрозуміло, чому Путін має доставити конвой гуманітарний для тих же терористів, яких він озброює. Це прикрий випадок, яким має стати уроком для міжнародної історії",- повідомив Лисенко.

Нагадаємо, як повідомляло Еспресо.TV, сьогодні російський президент Володимир Путін заявив, що направляє в Україну "гуманітарний конвой".

Про це він заявив у телефонній розмові з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на прес-службу Кремля.

Путін акцентував увагу "на катастрофічних наслідках військової операції, що проводить київська влада в південно-східних регіонах, та необхідності термінової доставки в зону конфлікту гуманітарної допомоги".

"Відзначено, що російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста спрямовує в Україну гуманітарний конвой", - йдеться в заяві.

Також Путін і Баррозу обговорили деякі питання співпраці Росія - Євросоюз, "в контексті підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і прийнятих Росією у відповідь заходів на санкції Заходу".