Українці Португалії закликали свій парламент визнати «ДНР» та «ЛНР» терористичними

Українці Португалії провели мітинг під стінами португальського парламенту та передали звернення до депутатів із проханням визнати так звані «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями

Про це зазначили у прес-службі Спілки українців Португалії, повідомляє Еспресо.ТV.

Після збитого пасажирського лайнера малайзійських авіаліній спроби Росії захопити східні та південні території України вже вийшли за рамки локального, двостороннього конфлікту.

«Офіційна Москва і до того пояснювала анексію Криму та самопроголошення так званих Донецької та Луганської народних республік не як внутрішній український конфлікт, а як боротьбу геополітичних інтересів ЄС та США проти Росії. Нерідко в російських ЗМІ подавалася і подається ідея, що етнічні росіяни в Україні переслідуються українськими націоналістами і фашистами за вказівками та підтримки західних спецслужб. Подібні сценарії Росія вже застосовувала в придністровській, чеченській та грузинській кампаніях», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, вже доведено не тільки українськими, але й західними спецслужбами, що важка зброя надходить до терористів з Росії та що керують цими угрупуваннями агенти російських спецслужб. Серед бойовиків терористичних організацій є вихідці з Росії, Чечні та Сербії, що ніякого відношення не можуть мати до етнічних конфліктів в Україні, переконують депутатів українці Португалії.

«Отже, наведені аргументи, які не є повним переліком наявних фактів, показують, що виникнення «ДНР» та «ЛНР» не є спробою російської етнічної меншини в Україні захистити свої права чи самовизначитись, а швидше – добре продуманим і заздалегідь підготовленим планом Росії захопити територію України, аби ввести Україну в стан хаосу і терору… Українці у всьому світі звертаються до урядів та парламентів країн проживання: підтримати Україну та визнати військові угрупування, що називають себе «ДНР» та «ЛНР», терористичними організаціями з усіма правовими та міжнародними наслідками», - повідомили у прес-службі.

В повідомленні також зазначено, що правдива правова оцінка агресії Росії проти України на міжнародному рівні може стати ключовим моментом у припиненні кровопролиття в Україні і можливих терористичних актів, що вже стосуються і інших країн.

Нагадаємо, раніше Еспресо.ТV повідомляло про те, що Спілка українців у Португалії висварили місцеві комуністичні організації, які в травні цього року підписали звернення «Солідарність з українським народом» у боротьбі з «фашистською загрозою» Україні.