Лукашенко анонсував, що Путін, Назарбаєв і він готові до переговорів з Порошенком

Президенти Росії, Білорусі та Казахстану готові провести в Мінську зустріч із президентом України Петром Порошенко

Про це заявив глава білоруської держави Олександр Лукашенко під час відвідування Березовської ГРЕС, передає Еспресо.TV.

"Всі готові приїхати до Мінська", - сказав Лукашенко, якого цитує Білоруське телеграфне агентство. 

"Висловилися навіть за те, щоб якась інша сторона, допустимо, Європейський союз, США, якщо вони зацікавлені в нормалізації ситуації - економічній, військовій і політичній, - давайте сядемо в Мінську і поговоримо. Ми нікого не відкидаємо. Це спільна позиція трьох президентів Євразійського економічного союзу", - підкреслив Лукашенко.

"Чекаємо. Захоче Україна обговорювати ці питання - ласкаво просимо", - зазначив він.

Лукашенко заявив, що на зустрічі доцільно обговорити питання, пов'язані з підписанням Україною угоди про асоціацію з ЄС. "Ми дуже насторожені цим і боїмося, щоб товари з Євросоюзу за нульовим митом через Україну не пішли в Білорусь, Росію і Казахстан і не задушили наші економіки. Це природно, це - побоювання будь-якої держави", - сказав він. 

Крім того, за словами білоруського президента, обговорення потребує і тема введення Росією ембарго на поставки деяких товарів. 

"Для України вони вкрай важливі, тому що Росія потихеньку закриває поставки з України деяких товарів. Ось недавно прозвучало запитання вже про алкоголь, ще раніше - молочка, м'ясна продукція", - додав він. 

"Якщо прийме вона (Україна, - Ред.) рішення обговорювати ці проблеми - зустрінемося, обговоримо, не прийме - це її право", - резюмував білоруський лідер. 

Нагадаємо, Президент Білорусії Олександр Лукашенко відмовився підтримати російську заборону на імпорт продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.