Нідерланди оприлюднять доповідь щодо катастрофи "Боїнга-777" у вересні, - ЗМІ

Попередня доповідь про катастрофу малайзійського "Боїнга 777", яка сталася 17 липня на сході України, буде оприлюднена на початку вересня

Про це повідомляє видання "Комерсант" у четвер, 14 серпня, з посиланням на заяву представника Нідерландського ради з безпеки Віма ван дер Вегена. 

За його словами, документ буде містити інформацію з таких джерел, як бортові самописці, диспетчерська служба, радіолокаційні станції, супутникові знімки, укладення міжнародних фахівців. 

Як повідомляється в прес-релізі Нідерландської ради безпеки, оприлюдненому 11 серпня, фахівці зібрали достатню кількість інформації в Україні і тепер продовжать роботу в штаб-квартирі НРБ в Гаазі, де займуться аналізом даних і складанням звіту. 

Згідно стандартам Міжнародної організації цивільної авіації, попередній звіт повинен бути опублікований протягом місяця з дня катастрофи, повідомив Вім ван дер Веген. Він зазначив, що у випадку з "Боїнгом" це відбудеться пізніше через те, що доступ міжнародних експертів до місця трагедії був сильно обмежений. 

Після публікації попереднього звіту НРБ займеться складанням підсумкової доповіді. Це може зайняти кілька місяців, повідомив Вім ван дер Веген.