Гроші для української армії збиратиме й театр Івана Франка

Новий театральний сезон у столичному театрі Франка відкриють благодійною виставою

Національний театр імені Івана Франка першу виставу сезону за п'єсою Тараса Шевченка «Назар Стодоля» 27 серпня, зробить благодійною. Зібрані кошти будуть перераховані українській армії, повідомляє zn.ua.

Генеральний директор театру імені Івана Франка Михайло Захаревич каже, що перший спектакль сезону «не лише присвята нашим воїнам, а й спроба їм допомогти безпосередньо, цими зібраними коштами».

У театрі сподіваються, що ініціативу зі збором коштів підтримають їхні колеги з інших театрів.

«Хотів би звернутися і до інших українських театрів - потрібно підтримати цю ініціативу. Можливо, зібрані українськими театрами кошти і не вирішать глобальних проблем. Але разом нам вдасться зібрати хоча б кілька мільйонів гривень, які підуть на бронежилети, на інші потреби. І якщо завдяки таким зусиллям нам вдасться зберегти життя і здоров'я наших воїнів, то, на мій погляд, в цьому і проявляється громадянська патріотична місія українського театру», – зазначив Михайло Захаревич.

Нагадаємо, нещодавно у благодійній виставі взяла участь Ада Роговцева. Актрисі з колегами вдалося зібрати 52 тисячі гривень для бійців у зоні АТО.