«Інтер-Поліс» заощаджує гроші залізничників

З 1 серпня 2014 року Одеська залізниця уклала угоду зі страховою компанією «Інтер-Поліс» про добровільне медичне страхування працівників галузі і пенсіонерів-залізничників

Попри невпинну інфляцію, новий страхувальник збільшив суму відшкодування у низці випадків, при цьому розмір страхових платежів не змінився.

Саме з ініціативи СК «Інтер-Поліс» свого часу було запроваджено добровільне медичне страхування працівників залізниці. В липні цього року СК «Інтер-Поліс» і медична служба Укрзалізниці спільно розробили й затвердили програми добровільного медичного страхування для працівників і пенсіонерів залізничної галузі, які вже почали діяти на Одеській залізниці.

Порівняно з попередніми програмами страхування залізничники отримали суттєві переваги. Насамперед розширено умови програм страхування й ліміти відповідальності страхувальника на обстеження і лікування застрахованих, збільшено розмір страхового відшкодування і перелік медичних послуг, які покриває договір страхування, зокрема суму відшкодування на лікування онкологічних, хірургічних, терапевтичних захворювань, на діагностичне обстеження, на харчування в стаціонарних медичних закладах тощо. У новій програмі розширено також перелік медикаментів і послуги в рамках діагностичного обстеження (передбачено МРТ раз на рік).

Покращення програм страхування нинішніх і колишніх працівників залізниці не вплинуло на розміри страхових  тарифів. Незважаючи на інфляцію в країні і стрімке зростання курсу долара, СК «Інтер-Поліс» зумів утримати рівень страхових платежів на попередньому рівні і наразі забезпечує залізничникам більше якісних медичних послуг за ті самі гроші.

За умовами співпраці частину прибутків від добровільного медичного страхування працівників залізничної галузі СК «Інтер-Поліс» передаватиме на фінансування лікувальних закладів Укрзалізниці. На ці кошти буде закуплено сучасне медичне обладнання, покращено медичне обслуговування залізничників.

ПАТ «СК “Інтер-Поліс”» працює на українському ринку з 1993 року і з моменту заснування співпрацює з підприємствами Укрзалізниці. Донедавна 41,84 % акцій компанії належало ТОВ «Інтер-Контакт» (Київ), а 23 червня 2014 року «Інтер-Контакт» передав їх у власність державному підприємству матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України «Укрзалізничпостач». Нині сукупна частка Укрзалізниці й держави в СК «Інтер-Поліс» становить понад 50 %. Це випрозорює фінансову діяльність компанії і дозволяє покращити страхування в залізничній галузі.