Єгипет взявся активно мирити ХАМАС з Ізраїлем

ХАМАС піддається серйозному тиску з боку офіційного Каїра, котрий переконує не провокувати Ізраїль на повномасштабну конфронтацію

Як повідомляє Росбалт з посиланням на Jerusalem post, котра цитує ізраїльські дипломатичні джерела, "дуже малоймовірно, що повномасштабний військовий конфлікт між ХАМАС і нами спалахне знову, навіть якщо в Каїрі не вдасться досягти угоди".

Джерело додало, що "ХАМАС не продемонстрував зацікавленість у поверненні до масштабної конфронтації". За словами дипломата, "у нас є дані, що ХАМАС зазнає сильного тиску з боку Єгипту та інших".

Нагадаємо, днями міжнародні ЗМІ повідомили, що в Каїрі поновилися переговори між Ізраїлем і палестинською терористичною організацією ХАМАС знову зайшли в глухий кут. Єгипетські посередники намагаються знайти варіант, який би дозволив сторонам незабаром повернутися за стіл переговорів.  

Єгипет виступив з новою ініціативою, згідно з якою режим припинення вогню між Ізраїлем і угрупованням "ХАМАС" буде продовжений до тих пір, поки не буде підписано угоду про тривале перемир'я.

Згідно з інформацією агентства France Presse, наступний раунд переговорів відбудеться через місяць. На цих переговорах, серед інших питань, обговорюватиметься будівництво порту і аеропорту в секторі Газа, а також передача тіл ізраїльських військовослужбовців, загиблих в ході операції "Незламна скеля" і викрадених терористами.