Військовий парад гуртує людей у націю, тому він необхідний, - радник Президента

Військові є найбільшими прихильниками проведення параду на День незалежності 24 серпня

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив радник Президента України Олег Медведєв.

"Президент в курсі тієї дискусії, яка відбувається в суспільстві навколо параду. У нас сучасний Президент, і немає такого дня, протягом якого він не переглядав би новини в Інтернеті, не заходив би в соцмережі і не цікавився б думкою людей", - зауважив радник Глави держави.

За його словами, на параді не буде техніки із зони АТО, а лише нова й відремонтована техніка, що її буде відправлено на Донбас. Водночас, його проведення дуже важливе для консолідації нації і підняття бойового духу армії.

"Це не я, а ви згадали 41 рік і Сталіна, але в нас не так песимістично, але, думаю, Сталін не дурний і розумів важливість парадів. Паради – це вдалий інструмент, який має підіймати військово-політичний дух у самій армії і нації. Вони гуртують нас у той єдиний колектив, який у таких масштабах називається нацією. Це дуже важливо, заявляю, як фахівець. Парад буде скромним, на нього не виділяються додаткові кошти, не буде там людей із зони АТО, там буде невеликий загін задіяний в зоні АТО, техніки теж з АТО не буде, там буде нова і відремонтована техніка, яка відправиться на Донбас.

Також радник Президента наголосив, що "коли була дискусія, чи доцільно, чи недоцільно проводити цей парад, військові були найбільшими прихильниками проведення параду". "І я думаю, Президент прислухався до думки представників армії", - додав Медвєдєв.

Нагадаємо, Кабмін створив організаційний комітет з підготовки та відзначення 23-річчя незалежності України і затвердив план заходів.

14 серпня Міноборони передислокувало в Київ техніку з місць постійного розміщення для участі в параді на День Незалежності. Військових очікують тренування механізованих груп на злітно-посадковій смузі та спільні тренування піших і механізованих колон на вулиці Хрещатик.

Як стало відомо пізніше, Міністерство оборони України в Києві на військовому параді 24 серпня продемонструє 49 видів військової техніки

Читайте також: Який парад потрібен Україні на День Незалежності 24 серпня 2014 року