Чалий переконаний, що успішна дипломатія дозволяє зберегти життя українських воїнів

Інтенсивний діалог Президента України зі світовими лідерами дозволяє зберегти життя воїнів, які беруть участь в антитерористичній операції

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказав заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента.

"Немає лише воєнного шляху вирішення ситуації, є вирішення лише дипломатичним шляхом", - зазначив Чалий.

Заступник Глави АП нагадав, що Європа зняла з України ембарго на постачання військово-технічної допомоги. "Зараз ведеться дуже серйозна робота щодо цієї допомоги", - сказав він.

За словами Чалого, зустрічі Президента України зі світовими лідерами, які відбудуться найближчим часом, стануть "дорожньою картою" на шляху до миру.

Заступник Глави АП висловив сподівання, що зустріч у форматі Україна – ЄС – "Євразійська трійка", яка відбудеться 26 серпня у Мінську, стане першим кроком до мирного плану Президента України.

Говорячи про ситуацію навколо гуманітарної допомоги для мешканців Донбасу з боку Російської Федерації заступник Чалий зазначив, що з завтрашнього дня зможе розпочатися рух вантажу на територію України.

"Проблема в іншому: там маса пустих автомобілів, 700 тонн води та 30 тонн солі. Я не думаю, що гуманітарна допомога з сіллю – це найкращий варіант", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомляло Еспресо.TV, перші чотири вантажівки російського "гуманітарного конвою" увійшли до зони митного контролю на російському ПП "Донецьк", а завтра їхнє оформлення розпочне українська сторона.