У "Київенерго" не знають, коли у столиці буде гаряча вода

Відновлення гарячого водопостачання у Києві найближчим часом не планується

Про це на брифінгу в середу заявив директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак, передає Еспресо.TV з посиланням  на «Укрінформ».

За його словами, наразі з гарячою водою залишаються лише ті житлові будинки, тепломережі яких підключені до ТЕЦ-5, та заклади освіти й охорони здоров'я, що працюють від малих котелень.

 «На сьогоднішній день «Київенерго» має ліміт газу для роботи ТЕЦ-5 і 18 малих котелень (школи, дитячі садки, лікувальні заклади). Усі споживачі, які підключені до зони ТЕЦ-5, мають гаряче водопостачання», - сказав він.

Так, за його словами, до ТЕЦ-5 підключені будинки в Дарницькому, Голосіївському, Печерському, Солом'янському районах, частині Шевченківського району, а також на Харківському масиві й Позняках.

Глушак підкреслив, що на інших теплоелектростанціях столиці діє режим заборони спалювання газу, який не скасовуватимуть найближчим часом.

 «Ліміт газу, виділений Кабінетом Міністрів для «Київенерго», не передбачає підключення житла в найближчі терміни», - зазначив представник "Київенерго".

Водночас він висловив сподівання, що постачання гарячої води в школи і дитячі садочки відновлять вже до 1 вересня.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що гаряча вода у будинках жителів столиці з'явиться вже через місяць.