Іловайськ - це Сталінград і його потрібно вигравати, - куратор "Кривбасу"

Куратор батальйону тероборони "Кривбас" Микола Колесник розповів про деталі битви за Іловайськ

"На півночі від міста, стик напрямків Донецьк-Харцизьк-Іловайськ, там йдуть серйозні бої. Вчора поранений був наш замкомбата, медики добре попрацювали, все буде добре", - сказав він в ефірі Еспресо.TV

Солдат говорить, що пишається своїми воїнами, які вчора зуміли відбити атаку бойовиків, чисельність яких перевищували сили батальйону у два рази.  

"У мене 40 людей пацанів вчора билися з танками. Атака відбита. Противник у два рази перевершував. Я пишаюся батальйоном нашим", - підкреслив він. 

Склад бойовиків, за словами куратора "Кривбасу", багатонаціональний серед них багато професійних військових.  

"Підрозділ Мотороли, росіяни, осетини, чеченці воюють проти нас. Фахівці є. Вилучено документи з бронетехніки - це ж на поверхні лежить. Там солянка з перевагою фахівців", - акцентував боєць. 

Він зазначив, що відступати батальйон не збирається, але добре було б доправити у підмогу солдатам потрібну техніку. 

"Іловайськ - це форпост, схід Південного Донецька, закривається напрямок на РФ, його однозначно потрібно закріплювати нам. Іловайськ - це Сталінград, і його потрібно вигравати. Тут потрібно ще хлопців зберегти - це окраса нації, бо вони добровольці. Крім того, їм потрібна техніка, якої у генерала Хомчака немає в потрібній кількості", - сказав він.