В РНБО вирішать, що робити з "гуманітарним конвоєм", коли той прибуде в Луганськ

Українська влада почекає, поки більш ніж 100 вантажівок з так званого «гуманітарного конвою», незаконно перетнув українсько-російський кордон, увійде в Луганськ

Про це повідомив спікер Інфомраціонного центру Ради нацбезпеки і оборони України Андрій Лисенко, передає ДеПо

«Очікуємо, коли конвой прибуде в Луганськ. Якщо у вмісті конвою опиняться негуманітарні предмети або спорядження - буде інша реакція», - сказав Лисенко, не уточнивши, що саме збирається робити українська влада в такому випадку. 

Він зазначив, що зараз в РНБО не володіють інформацією про точне місце знаходження перетнули кордон російських вантажівок, оскільки вони знаходяться на території, контрольованій терористами.

Нагадаємо, сьогодні так званий російський «гуманітарний конвой» з перефарбованих військових вантажівок без дозволу української сторони перетнув український кордон і прямує до Луганська.

Президент України Петро Порошенко пізніше заявив, що міністр закордонних справ Павло Клімкін та глава Адміністрації президента Борис Ложкін зв’язалися з своїми російськими візаві, щоб «донесли нашу стурбованість та запропонували повернути ситуацію у поле міжнародного права».