"Гуманітарний конвой" Путіна вже увірвався на територію України без дозволу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

22 серпня, 2014 п'ятниця
11:25

Російський «гуманітарний конвой» перетнув український кордон та зараз рухається у напрямку Луганська, не чекаючи закінчення оформлення вантажу українською стороною

23:59 Чуркін заявив, що "гумконвой" порушив кордон з дозволу Києва.

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін вважає, що гуманітарний конвой перетнув кордон України після "офіційного" дозволу київської влади.

23:50 Україна в ООН заявлила, що Уряд вживе всіх необхідних заходів для забезпечення суверенітету нашої країни.

Заступник Постійного представника України при ООН Олександр Павлюченко заявив, що в'їзд російських вантажівок на територію України є кричущим порушенням її територіальної цілісності.

22:56 Чуркін заявив, що "гумконвой" їде під охороною терористів.

Дорога, якою російський "гуманітарний конвой" доставляється на схід України, "ретельно охороняється" бойовиками, заявив російський дипломат. 

22:10 МЗС України просить світ засудити вторгнення "гумконвою" Росії.

Українські дипломати закликає всіх міжнародних партнерів приєднатися до "рішучого осуду незаконних і агресивних дій Російської Федерації", яка в черговий раз порушила ключові принципи міжнародного права.

21:00 Литва скликає Раду Безпеки ООН через вторгнення російського "гумконвою".

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що введення Росією "гуманітарного конвою" без дозволу української влади є серйозним порушенням міжнародних норм та вимагає скликання Ради безпеки ООН.

19:13 Кордон незаконно перетнув 281 автомобіль "гумконвою", - Макаренко

Сьогодні 281 автомобіль російського "гуманітарного конвою" незаконно перетнув кордон України. Про це на брифінгу повідомив керівник Держмитслужби України Анатолій Макаренко, передає Еспресо.TV.

18:52 У мережі зʼявилися фото "гуманітарки" в центрі Луганська 

18:41 НАТО назвало прорив російської гуманітарної колони в Україну "ганебним порушенням"

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен засудив в'їзд російського конвою до України без згоди української влади і без участі Міжнародного комітету Червоного Хреста.

18:15 Як повідомив голова "Правої справи" Дмитро Снєгірьов, на територію Луганської області вже заїхало 16 КамАзів з "гуманітаркою".

За його словами, дану інформацію йому передали місцеві жителі і члени його громадської організації, що стали очевидцями того, що відбувається.

 «В Луганськ з боку Станиці Луганська, через село Миколаївку по грунтовій дорозі, яка не контролюється українськими військовими, заїхало 16 КамАЗів гуманітарної допомоги РФ», - сказав Снєгірьов.

 

16:20 Вантажівки з "гуманітаркою" Путіна супроводжують російські десантники

Російські «Гуманітарний конвой», який прорвався на територію України без дозволу офіційного Києва, супроводжують військові 76-ї дивізії повітряно-десантних військ Росії. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив  міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

16:05 Путінську "гуманітарну" колону помітили у Краснодоні

Сьогодні вантажівки з «гуманітарного конвою» Росії були помічені в місті Краснодон Луганської області.

15:50 Порошенко пропонує Путіну повернути ситуацію з "гумвантажем" у рамки міжнародного права

Президент України Петро Порошенко висловив стурбованість ситуацією навколо російського "гумконвою", який прорвався на українську територію.

15:29 Російські митники завершили оформлення всієї колони з гуманітарним вантажем для України

14:45 Держприкордонслужба України розповіла, що вже 145 вантажівок перетнули кордон. При цьому самих українських прикордонників не допускають до оформлення вантажу.

14:44 Наливайченко назвав три цілі "гумконвою" Путіна в Україні

Вантажівки з так званим "гуманітарним вантажем" в'їхали на територію України задля трьох цілей: поповнення транспортної інфраструктури, перевезення військового озброєння та вивезення загиблих.

13:59 ЄС поки не коментує вторгнення "гуманітарки" в Україну

Наявна в ЄС інформація про перетин російським гуманітарним конвоєм кордону з Україною без дозволу поки недостатня і суперечлива.

13:40 Наливайченко: Водії "гуманітарного конвою" на Донбасі керуватимуть військовою технікою

"Насправді, за кермом в'їжджає група людей для управління безпосередньо військовою технікою, яка незаконно щодня через "Ізварине" та інші пункти (які не контролюються Україною – ред.) заходить на територію нашої держави", - підкреслив він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

13:30 Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що переміщення російського гуманітарного вантажу є прямим вторгненням РФ в Україну. 

"… це пряме вторгнення. Під цинічним прикриттям Червоного Хреста це військові автомобілі з документами прикриття", - сказав Наливайченко.

"Останні дні ми стали свідками чітко спланованої і небезпечної ризикованої провокації проти України з ... використанням поважної міжнародної організації Червоного Хреста", - додав він.

13:18 МЗС України готує заяву 

13:10 Відповідальність   за рух гуманітарного вантажу  по території,  як тимчасово  контролюють терористи, лежить  виключно на Російській Федерації

Про це заявив сьогодні під час брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він також відзначив, що у бік українського кордону йде ще 90 вантажівок, до яких ані українські прикордонники  і митники,  ані представники МКЧХ не були допущені.

13:03 На сайті Держприкордонслужби з'явилось повідомлення, в якому йдеться, що оформлення гуманітарного вантажу українськими прикордонниками почалося вчора з 14 години. 

"З 14.00 до 21.00 в пункті пропуску «Донецьк» (РФ) на в’їзд в Україну українська сторона розпочала прикордонно–митне оформлення осіб, транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу. Всього оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага – 268 020 кг. Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто – 8 375 кг. Характер вантажу: продукти харчування – 32 автомобіля (гречана крупа, рис, цукор, вода), 2 автомобіля – з медичними виробами. 

Проте МЗС РФ розповсюдило заяву про начебто затягування процесу оформлення вантажу українською стороною та заявило про самостійну доставку вантажу в Луганськ", - йдеться у повідомленні ДСНС. 

"Наразі оформлені вантажівки розпочали рух на територію України при цьому українська прикордонно-митна група була блокована в російському пункті пропуску «Донецьк». Рух розпочато об 11.20 без супроводу представників МКЧХ та ігноруючи досягнуті домовленості щодо оформлення вантажу", - додали у прикордонній службі. 

О 14:00 глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко дасть брифінг з приводу прориву колони вантажівок з гуманітарним вантажем на територію України. 

13:01 Терористи заявляють, що не обстрілюватимуть путінський гуманітарний конвой

12:50 Українські прикордонники та митники провели оформлення 34-х вантажівок з гуманітарною допомогою з Росії

"Загальна маса вантажу - більше 260 тис кг. Це крупи, сіль і вода", - розповіли в прикордонному відомстві.

Згідно з інформацією, 2 вантажівки з 34 везуть медикаменти.

У Держприкордонслужбі також проінформували, що передача гуманітарного вантажу Міжнародному комітету Червоного Хреста не відбулася.

12:36 Російський Червоний Хрест зголосився супроводжувати "гуманітарний конвой"

"Те, що почалася гуманітарна операція, - напевно, це правильно. Скільки можна часу терпіти знущання. То одну вимогу висувають, то другу, то п'яту, то десяту. Всі ці вимоги були з області фантастики», - сказала голова Російського Червоного Хреста Лукутцова. 

12:30 В мережі з'явилося відео руху колони вантажівок з Росії. 

12:26 У Червоному Хресті офіційно заявили, що не супроводжують "гуманітарний конвой" з Росії

Про це заявила прес-секретар організації Анастасія Ісюк телефоном із Женеви.

В свою чергу на офіційній твіттер-сторінці з'явилося повідомлення, що Червоний Хрест не супроводжує колону вантажівок у зв'язку з «нестабільною з точки зору безпеки ситуацією». 

Телеканал Russia Today веде пряму трансляцію з російського прикордонного пункту "Донецьк". 

20:10 Третя вантажівок гуманітарного конвою РФ під'їхала до КПП "Донецьк" 

Близько 30 вантажівок заїхали на територію КПП для митного оформлення гуманітарного вантажу, передає РИА-Новости.

12:02 Уже 60 вантажівок перетнули кордон з Україною 

Як повідомляє РИА-Новости, кордон з Україною перетнула уже п'ята частину колони вантажівок. 

11:50 Перші 34 "гуманітарні" вантажівки з Росії в'їхали на територію України

Російські митники уже перевірили 34 вантажівки "гуманітарного конвою" та пропустили їх на територію України через КПП "Ізварине". 

"Майданчик в пункті пропуску "Донецьк" став вивільнятися, вантажівки з першої партії з 34 машин стали виїжджати з території РФ", - повідомив представник митниці.

Вантажівки перетнули кордон без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та без дозволу від Києва. 

11:44 Агентство Reuters повідомляє, що вантажірки їдуть у супроводі бойовиків. 

11:20 Як повідомляють російські ЗМІ, перефарбовані у білий колір військові вантажівки виїхали з пункту пропуску Ізварине.Колону супроводжують озброєні терорристи ЛНР.

Одночасно, МЗС Росії оприлюднило заяву, в якій наголошується, що вантаж уже тиждень простоює на кордоні, передає Еспресо.TV.

«Далі терпіти подібне свавілля, відверту брехню і нездатність домовлятися не можна. Всі підстави для відтягування доставки допомоги людям в районі гуманітарної катастрофи вичерпані. Російською стороною прийнято рішення діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Зрозуміло, готові до її супроводу співробітниками МКЧК, та до їхньої участі у розподілі допомоги. Розраховуємо, що в цій акції зможуть взяти участь і представники Російського товариства Червоного Хреста», - йдеться в заяві.

У МЗС РФ заявляють, що незважаючи на досягнуті раніше угоди і заяви про початок оформлення вантажу 21 серпня, процес був зупинений.

«Згода української сторони на початок руху колони була офіційно підтверджена без будь-яких застережень в телефонній розмові міністрів закордонних справ Росії і України. 20 серпня почалися митні та прикордонні процедури на КПП «Донецьк». Однак 21 серпня цей процес був зупинений з через обстріли Луганська, що різко активізувалися», - заявляють в російському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому в МЗС РФ закликають українську сторону, а також США і ЄС сприяти безпечній доставці вантажу.

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+7°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
18 квітня
20:05
OPINION
Ігор Гулик
На повільному вогні. Як Україну підштовхують до "миру"
20:03
ЗСУ генштаб війна з Росією
Впродовж доби на фронті зафіксовано 71 бойове зіткнення, найбільше в районі Бахмута, - Генштаб
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 785-го дня війни: Україна має супердрони, що можуть вражати цілі в Сибіру, Німеччина передасть нам ще одну систему ППО
19:56
OPINION
Віталій Портников
Новий закон про допомогу Україні від США: деталі
19:52
Будинок футболу УАФ
Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн за президентства Павелка
19:51
ЗРК Patriot
Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц
19:44
Ексклюзив
Ми побачили тривожні тенденції: Фонд "Демократичні ініціативи" про джерела, з яких українці отримують інформацію
19:42
Україна Британія
Британія надала Україні обладнання для покращення роботи ТЦК
19:29
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Захист прав людини в ЄС: кореспондентка Висоцька розповіла, що військовозобов'язаних силоміць повертати в Україну не будуть
19:20
Аргентина попросила надати їй статус глобального партнера НАТО
19:13
безпілотник
Україна розробила дрони, які долають 3 тис. км і здатні долітати до Сибіру, - The Economist
19:10
Інтерв’ю
Володимир Нікулін
Поліцейський Володимир Нікулін з фільму "20 днів у Маріуполі": такої війни не було на нашому континенті
18:44
Балтійське море
"Cтворить екологічний хаос": очільник МЗС Швеції про переспрямування нафтових танкерів РФ через Балтійське море
18:34
TikTok
TikTok заблокував 24 профілі, які поширювали пропаганду РФ: серед них - сторінки Шарія, Дубінського та Панченко
18:31
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
18:25
Україна_Польща
У Польщі затримали агента спецслужб РФ, який готував замах на Зеленського
18:04
OPINION
Віктор Каспрук
Нова гра Ірану: чи буде відповідь Ізраїлю?
17:59
Кривий Ріг, російська атака, обстріл
Громади чотирьох областей України отримають техніку для розчищення завалів
17:49
Північний потік 2
Страховики відмовились платити оператору "Північного потоку" за пошкодження газогону
17:48
МВФ
Цьогоріч Україні потрібно $42 млрд для бюджетної підтримки, - очільниця МВФ Георгієва
17:46
У Києві відновиться платне паркування. Деталі
17:43
ракета
Україна – в ОБСЄ: 97% російських атак спрямовані на цивільну інфраструктуру
17:31
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Шмигаль попередив про ймовірність Третьої світової війни, якщо Україна програє РФ
17:29
Шахтар
"Зоря" у меншості дала бій "Шахтарю" в УПЛ
17:27
Іран
США та Британія ввели санкції проти Ірану через масовану атаку на Ізраїль
17:24
Очільника ГО "Російська громада Полтавщини" засудили до 15 років
17:21
Ексклюзив
ППО
Був знищений ворожий вузол ППО: Defense Express про удар по військовому аеродрому в Джанкої
17:15
Гітанас Науседа
Президент Литви Науседа назвав неприйнятними подвійні стандарти у допомозі Ізраїлю та Україні
17:10
генерал Мартін Херем
Командувач Сил оборони Естонії переконаний у перемозі над Росією у разі її агресії проти Таллінна
17:10
На фото: DZIDZIO, Тарас Тополя та Олександр Пономарьов презентували спільну пісню
DZIDZIO, Тарас Тополя та Олександр Пономарьов презентували спільну пісню
17:03
малюнок, діти
Україна повернула з окупації двох підлітків з Херсонщини
16:57
Ексклюзив
На Львівщині запустили нову сонячну електростанцію
Сонячні електростанції можуть додавати в енергосистему до 30% потужності, – голова енергетичного комітету ВР Герус
16:55
На фото: Мартін Скорсезе
Леонардо Ді Капріо може зіграти Френка Сінатру в новому фільмі Мартіна Скорсезе
16:52
Грузія акції протестів
МЗС відреагувало на заяви прем'єра Грузії, що закон про "іноагентів" захистить Тбілісі від "українізації"
16:48
Данія
Данія стане першою державою, яка закупить зброю для ЗСУ в українських виробників, - Камишін
16:31
Ексклюзив
вимкнення електроенергії
"Знищити 10 тис. сонячних електростанцій дуже важко": віцеканцлер Німеччини Габек запропонував спосіб протидіяти енергетичному терору РФ
16:23
Ексклюзив
росія - китай
Дипломат Чалий пояснив, чому позиція Китаю щодо запрошення Москви на Глобальний саміт миру є слабкою
16:12
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
Стало відомо, хто транслюватиме Євро-2024 в Україні
16:00
OPINION
Зоя Казанжи
Телемарафон як кіно абсурду
15:58
Оновлено
Німеччина
Німеччина викликала російського посла через викриття двох шпигунів РФ
Більше новин