Російські полонені: Українці захищають свою землю

Російські полонені визнали, що російські ЗМІ брешуть про ситуацію в Україні

Російські військовослужбовці, які були затримані на українській території зі зброєю, розповіли, що через пропаганду російських медіа зовсім по-інакшому уявляли ситуацію в Україні. Про це вони повідомили на прес-конференції в управлінні СБУ в Києві, передає Еспресо.TV з посилання на Українську правду.

«Ми здивовані тим, що ми реально побачили на власні очі. Якщо б я не побував тут, то я б ще досі, мабуть, вірив тому, що показують в російських новинах», - сказав молодший сержант Єгор Почтоєв, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи зустріли росіяни в Україні нацистів.

Фото: www.pravda.com.ua

Також він додав, що ЗМІ в Росії багато приховують та недоговорюють.

«У нас в Інтернеті, по супутниковому телебаченню показують зовсім інше, не те, що відбувається насправді. Ми те, що відбувається насправді, побачили своїми очима», - зазначив єфрейтор Іван Романцев. 

Також він додав, що це потрібно пояснити тим, хто дивиться телевізор, утім, невідомо, яким чином це зробити.

Романцев запевнив, що його група не знала, що перетнула український кордон. Він закликав російські війська припинити обстріл України.

«Ми з вашими хлопцями поговорили, вони пояснили нам, що з боку Росії йде обстріл по Україні. … З того боку, з якого ми зайшли, були якісь обстріли. … Якщо це дійсно стріляють російські війська, я можу попросити одне: хлопці, не треба. Ця війна нам не потрібна», – сказав полонений.

Фото: www.pravda.com.ua

У свою чергу Почтоєв також додав, що у потраплянні солдат на українську територію винне командування.

«Те, що ми сюди заїхали, можна сказати, що це через командирів. Вони вели нас», – заявив він.

Наприкінці прес-конференції керівник групи старший сержант Володимир Савастєєв визнав, що українські війська захищають свою землю.

«Дозвольте сказати лише одне. Хлопці воюють за свою землю», – заявив він.