Узбекистан не пустить до себе африканських борців на чемпіонат світу

Держсамепідемнагляд міністерства охорони здоров'я Узбекистану рекомендував оргкомітету чемпіонату світу з боротьби в Ташкенті не запрошувати борців з країн Західної Африки через лихоманку Ебола

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости". 

"Враховуючи розвиток реальної епідемічної ситуації станом на сьогодні, ми рекомендували оргкомітету чемпіонату утриматися від запрошення спортсменів з країн, охоплених лихоманкою", - сказали в Держсамепідемнагляді.

За спортсменами, що прибувають з інших країн Африки, також будуть організовані медичний контроль на місці перетину кордону та медичне спостереження протягом усього періоду їхнього перебування на території Узбекистану.

Міністерство охорони здоров'я направило офіційну відповідь з роз'ясненням даної ситуації на адресу Міжнародної федерації об'єднаних стилів боротьби (FILA). 

Чемпіонат світу з боротьби відбудеться в Ташкенті 8 - 14 вересня. У ньому планують взяти участь сім представників Нігерії і два спортсмени зі Сьєрра-Леоне, де поширюється небезпечне захворювання. 

Минулої неділі міністерство охорони здоров'я Узбекистану отримало офіційний лист від FILA з проханням прояснити позицію узбецької сторони щодо участі в чемпіонаті спортсменів із Західної Африки.

За даними ВООЗ, загальна кількість жертв лихоманки Ебола, спалах якої почався в Західній Африці в лютому, перевищує 1420 осіб. Ще понад 2600 людей заразилися вірусом.