Джемілєв балотуватиметься на виборах до парламенту від Блоку Порошенка

Народний депутат, національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який став нещодавно уповноваженим президента України у справах кримських татар, має намір балотуватися на майбутніх парламентських виборах у складі команди українського президента Петра Порошенка

Джемілєв повідомив, що йому вже надійшла пропозиція увійти до списків кандидатів у депутати від «Батьківщини». Однак екс-глава Меджлісу, який вже два скликання обирається до парламенту за квотою «бютівців», схиляється до того, що відмовиться від цієї пропозиції, передає Еспресо.TV з посиланням на «Крим.Реалії».

«Були пропозиції особисто мені від Тимошенко, але зараз створюється блок президента. Я вважаю, що більш доречно йти в блоці президента, тому що він об'єднує всі демократичні сили. Я, швидше за все, погоджуся на пропозиції нашого президента увійти до списку кандидатів від його блоку», - сказав Джемілєв.

Крім того, за його словами, в список кандидатів Блоку Петра Порошенко може потрапити і глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Лідер кримських татар повідомив, що запропонував кандидатуру Чубарова президенту, і Порошенко відповів згодою.

Президент України Петро Порошенко 27 серпня своїм указом припинив повноваження Верховної Ради нинішнього скликання і призначив позачергові вибори до парламенту на 26 жовтня цього року.