На виборах Донбас проголосує за партію миру, - експерт

Електоральні симпатії мешканців Донбасу на найближчих виборах до Верховної Ради України завоює та політична сила, яка буде виступати за мирне вирішення конфлікту

Так прокоментував результати соціологічного дослідження центру "SOCIS" політичний експерт Володимир Цибулько.

«Згідно з даними SOCIS, 78% жителів Донбасу впевнені, що конфлікт у цьому регіоні можливо вирішити мирно, шляхом переговорів між його сторонами», - сказав експерт.

На думку Цибулька, запит населення на мир, примирення людей, недопущення громадянської війни свідчить про те, що мілітаризація політиками життя країни, втягування України в послідовну військову риторику не матимуть відгуку у жителів Східних областей.

«Донбас вибере силу, яка матиме збірний образ партії миру і захисту. Згідно з даними соцопитування, найбільш перспективними політиками на Донбасі на сьогоднішній день вважаються Сергій Тігіпко, Петро Порошенко та Наталія Королевська. Але якщо політики-чоловіки поступово перейшли у військово-економічну риторику, то екс-міністр соціальної політики якраз зосередилася на підтримці жителів «гарячих точок» », - зазначив експерт.

Згідно з дослідженням, лідируючі позиції в рейтингу найбільш перспективних політиків на Сході України з мінімальним відривом займають Сергій Тігіпко (41,5%), Петро Порошенко (39,3%) і Наталія Королевська (38,2%).