У Росії побили депутата, який розслідував загибель псковських десантників

У Пскові побитий глава регіонального відділення «Яблука», депутат обласної законодавчих зборів Лев Шлосберг, який займався розслідуванням загибелі псковських десантників

Про це повідомив журналіст видання "Псковська губернія" Олексій Семенов в якій депутат написав статтю про похорон псковських десантників, передає РБК.

Він розповів, що у депутата сильна черепно-мозкова травма, і зараз він знаходиться в обласній лікарні на обстеженні. Нападники, за його словами, затримані. Журналіст додав, що знаходиться на їх упізнанні. 

Помічник Шлосберг Олександр Захаров розповів РБК, що нападників було троє. За його словами, на депутата напали, коли він повертався з офісу додому. Захаров додав, що Шлосберг били тупими предметами, його били по голові і животу. У депутата була діагностована тимчасова амнезія і перелом носа. Зараз, за словами Захарова, Шлосберг отямився і дає свідчення. 

Про напад на Шлосберг повідомив у своєму Twitter і лідер «Яблука» Григорій Явлінський.

«Скоєно напад на лідера псковкого «Яблука» Льва Шлосберг. У нього серйозна черепно-мозкова травма, втрата пам'яті »- написав Явлінський. «Вважаю, що напад на Шлосберг пов'язано з його розслідуванням відправки псковських десантників в Україну», - додав він. 

Такий же версії дотримується і голова партії «Яблуко» Сергій Мітрохін.

«Напад на Льва Шлосберг, швидше за все, пов'язано з його розслідуванням про загибель псковських десантників», - написав Мітрохін у своєму Twitter. 

Лев Шлосберг є директором газети «Псковська губернія». Видання кілька днів тому опублікувало статтю за авторством Шлосберг, в якій розповідалося про «закриті» похорони псковських десантників. У статті депутат намагається розібратися в обставинах загибелі військовослужбовців.